Eindhoven Airport nieuws

Eindhoven Airport blijft groeien

29 december 2016

Ook in 2016 is Eindhoven Airport weer flink gegroeid. Het aantal passagiers dat in 2016 gebruik maakte van de luchthaven steeg met 9 procent naar 4,7 miljoen.Naast het aantal reizigers groeide logischerwijs ook het aantal vliegbewegingen vanaf de Eindhovense luchthaven. Over heel 2016 komt Eindhoven Airport uit op 32.807 vliegbewegingen, terwijl dit er in 2015 nog 30.394 waren. Men verwacht in 2017 opnieuw een recordjaar, waarbij een schatting gemaakt wordt van 36.000 vliegbewegingen.

Om deze groei aan te kunnen, is men begonnen met de bouw van een nieuw multifunctioneel gebouw tegenover de aankomst- en vertrekhal. In dit nieuwe gebouw is onder meer ruimte voor 800 kortparkeerders, een fastfood restaurant en verschillende openbaar vervoer mogelijkheden. Het oplevering zogenaamde multi purpose building wordt verwacht in de zomer van 2017.

Het multifuncionele gebouw is niet de enige aanpassing van de luchthaven. Nadat dit gebouw is opgeleverd wordt het terrein rondom de luchthaven aangepast. De begroeiing, de nieuwe gate, maar ook de infrastructuur rondom het vliegveld krijgen een opknapbeurt. Alles om de groeiende stroom aan passagiers aan te kunnen. De totale aanpassingen worden begroot op ongeveer 13,5 miljoen euro.

Met al deze aanpassingen zullen er tussen de vele bestemmingen, ook een leuke bestemming voor u bij zitten. Op zoek naar een leuke bestemming voor een lekker weekendje weg? Kijk eens op de site van 1001 weekendjes weg.

Keer terug naar Eindhoven Airport nieuws.