Eindhoven Airport nieuws

Eindhoven Airport weer open na update van de landingsbaan

21 juni 2016

Op 30 mei begon men met het vernieuwen van de landingsbaan van Eindhoven Airport. Na ruim 12 jaar was deze landingsbaan aan vernieuwing toe. Op 16 juni waren de werkzaamheden klaar en stegen de eerste vliegtuigen op vanaf deze nieuwe baan.Volgens Defensie is de vervanging van een landingsbaan van een vliegveld als Eindhoven Aiport, om de 10 a 12 jaar noodzakelijk. De laatste keer dat de landingsbaan vernieuwd is, is in het voorjaar van 2004.

Tijdens de werkzaamheden is bovendien rekening gehouden met achtergebleven bommen uit de Tweede Wereldoorlog. De Explosieven Opruimings Dienst stond ter plekke, maar heeft niet in actie hoeven komen.

De werkzaamheden werden gekenmerkt door duizelingwekkende cijfers. Zo'n 30.000 ton aan asfalt werd gebruikt, vervoerd door 130 vrachtwagens en in totaal ruim 200 werknemers die wekenlang bezig zijn geweest met de realisatie van dit mega-project. Uiteindelijk zorgden zij voor de oplevering van deze nieuwe, 45 meter brede en 3 kilometer lange landingsbaan. De kosten voor dit project zijn in totaal 10,7 miljoen euro.

Keer terug naar Eindhoven Airport nieuws.