Eindhoven Airport nieuws

Eindhoven Airport weer open na update van de landingsbaan

21 juni 2016

Eindhoven Airport gaat een flinke metamorfose tegemoet. Waar nu de grote parkeerplaats P1 haar plaats vindt, moet media 2017 een groots multifunctioneel gebouw herrijzen. Bovendien zal een lange boulevard voor de terminal aangelegd worden.Het zogenoemde Multi Purpose Building gaat reizigers van alle gemakken rondom het reizen voorzien. Het gebouw zal meederere verdiepingen krijgen, waar op de verschillende verdiepingen verschillende faciliteiten te vinden zijn.

De begane grond van het gebouw krijgt met name een logistieke functie. Hier zal men onder andere de kiss-and-ride vinden, de plek waar iedereen een taxi kan vinden en de locatie waar alle buslijnen op zullen uitkomen. Deze verdieping zal hét overstappunt worden voor passagiers en wordt logistiek zo optimaal mogelijk ingericht. Uitgebreide informatie is door de gemeente Eindhoven weergegeven in het nieuwe bestemmingsplan.

Bovenop dit logistieke platform is plaats gemaakt voor ruim 800 parkeerplaatsen. Dit zijn er dubbel zo veel als het huidige P1, waardoor er meer parkeerplaatsen recht voor de aankomst- en vertrekhal worden aangeboden. Bovendien is op de bovenste verdiepingen ruimte gemaakt voor commerciële mogelijkheden, zoals eetgelegenheden en winkels. Deze zouden met name aan de achterkant geplaats worden, waardoor ze direct verbonden zijn aan de nieuw aan te leggen Airport Boulevard.

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang en zouden medio 2017 afgerond moeten zijn.

Keer terug naar Eindhoven Airport nieuws.